Torsdagsseglingar

Nu är det höstterminen igen och då drar vi åter igång med Torsdagsseglingar med våra olika jollar.

På torsdagarna har vi så kallade Torsdagsseglingar (i vissa fall är det onsdagar på grund av helger) som arrangeras under våren och hösten med uppehåll under sommaren. I oktober övergår seglingarna till Söndagsseglingar. Se schema nedan.

Är ditt barn suget på att prova på segling? Då är han eller hon, nybörjare som van seglare, varmt välkommen till oss. Vi vänder oss främst till barn och ungdomar från åtta år och uppåt, för ett barn med sjövana kan även sju år fungera bra.

Anmälan

Nytt för i år är att ALLA som ska vara med ska registrera sig inför säsongsstart och även rapportera närvaro senast dagen innan seglingstillfälllet. Anmälan är öppen redan nu!!

Anmäl dig här!

När du anmäler dig ber vi dig även att godkänna att vi sparar dina uppgifter för att kunna genomföra seglingarna.

Hur funkar det?

Här träffas nybörjare och vana seglare, det finns plats för alla. Vi samlas vid båtlokalen i Lindö kl 17.30 och går igenom kvällens aktivitet.  Därefter riggar vi båtarna och ger oss ut. Seglarna brukar vara tillbaka på land igen ca kl.20.00.

Optimistseglarna delas in i följande grupper, vilket också framgår vid registrering:

  • Optimist nybörjarskola
  • Optimist fortsättningsskola
  • Optimist kappseglingsskola

Förra säsongen var intresset stort; vi hade många nya killar, tjejer, gubbar och gummor med i Optimistjollar, Feva, E-jollar, Laser och i BSS egna C55:or.

Kvällen avslutas alltid med eftersnack, bortförklaringar samt korv och bröd och glada skratt!

Ett antal vuxna, förutom ledarna, deltar i följebåtar. Föräldrar är välkomna att ”övervaka sina småttingar” via följebåt i mån av plats. Beroende på väder och seglingskunskap anpassas platsen för seglingen.

Som förälder får du vara beredd på att hjälpa till på land men vid på- och avriggning vill vi att seglarna själva löser detta med hjälp av varandra och ledarna.

Klubben har 10 torrdräkter som man kan låna för att kunna förlänga vår annars relativt korta säsong.

Vad kostar det?

Du eller din familj måste även vara medlem i BSS, NSS eller NSK, detta beror på att du via medlemskapet är försäkrad om olyckan är framme. Medlemskap kostar 400 kr för en familj och 200 kr för enskild junior.

För dig som inte varit med förut bjuder vi på de två första tillfällena men vill du fortsätta betalar du en terminsavgift:

  • 600 kr för dig som har jolle och
  • 900 kr för dig som lånar jolle,
  • Ytterligare syskon betalar 400 kr (egen jolle) respektive
    700 kr om syskonet lånar jolle

I terminsavgiften ingår bland annat lån av båt (för de som inte har egen båt), fika efter seglingen, underhåll av jollar och följebåtar samt bensin till följebåtar.

När du gjort terminsanmälan kommer det två averi via mail, den ena för medlemskap (i det fall du inte är det redan, i annat fall blir du medlem iom att du får en avi) och den andra för terminsavgiften.

Höstens seglingar torsdagar: Start: 17/8, alla torsdagar till och med 28/9

Höstens söndagar: kl 14:30 — 1/10 till och med upptagningen.

Upptagning: (info kommer)

Har du frågor eller är du intresserad av att hjälpa oss? — hör av dig till jolle@bravikensss.se

Information från Svenska seglarförbundet
Här kan du läsa information från Seglarförbundet till dig som är förälder till en optimistseglare: Länk